Fit over 40

Fit over 40


In deze blog vertellen Claudia, Bastiaan en Marion waarom leeftijd niet relevant is als het gaat om sporten en waarom je juist moet beginnen als je de 40 gepasseerd bent.

"The weights don’t care about your age.”

 Beginnen met sporten vanaf je veertigste; voor veel mensen zit daar toch een hoge drempel aan verbonden. ‘Kan ik het wel’, ‘ben ik niet te oud’, ‘sta ik niet voor schut’.. allemaal angsten die het nemen van de eerste stap in de weg staan. “Zonde”, vinden Lifemaxx ambassadeur Claudia Mahler en Crossmaxx atleten Bastiaan en Marion. “Want sporten is altijd goed, ongeacht je leeftijd!” In deze blog vertellen Claudia, Bastiaan en Marion waarom leeftijd niet relevant is als het gaat om sporten en waarom je juist moet beginnen als je de 40 gepasseerd bent.


"Doe het voor jezelf!"

Claudia:

“Eigenlijk begon ik pas met CrossFit® toen ik al “oud” was. Ik was gestopt met roken en zag mijn lichaam veranderen. Dat was iets wat ik absoluut niet wilde accepteren dus het roer ging om. Ik ging eerst naar de ‘gewone’ sportschool, maar dat vond ik al snel saai.  En toen maakte ik kennis met CrossFit®. Vanaf de eerste wod was ik om. Geweldig wat mijn lichaam aankon en tot waar het in staat was. Ik voelde mij sterk!

Om mij nog beter te voelen , ging ik ook gezond eten. Eigenlijk hoort dat automatisch bij CrossFit®, iedereen heeft het altijd over eten. Gezond eten geeft meer energie en daar heb ik nu al jaren profijt van! Ik voel mij zeker geen 54, heb zin in elke dag, ga elke uitdaging aan. En ja, ik til ook zware dingen. Juist! Maar laat ook mijn wijntje niet staan hoor ;)

Ik zou willen zeggen tegen iedereen die twijfels heeft en denkt dat ze te oud zijn, te dik zijn, of andere issues hebben: Ga naar een box, iedereen is welkom in de CrossFit® wereld! Make the change, doe het voor jezelf. Word ook fysiek en mentaal sterk, want dan lacht het leven je toe. DOEN!”

Wil je meer weten over Claudia? Volg haar dan op Instagram.

"Sinds ik aan CrossFit® doe voel ik mij sterker, fitter en gezonder." 

Bastiaan:

“Veel mensen doen in hun jeugd aan sport, maar wanneer het “serieuze leven” begint vergeet men nog weleens te investeren in zichzelf. Sport wordt aan de kant geschoven en de focus ligt op carrière maken en het gezin. De balans is weg.

Ik hoef niemand te vertellen dat sporten bij een gezonde leefstijl past, dat weet iedereen. Toch is het niet vanzelfsprekend dat men in beweging blijft. En hoe ouder we worden, des te makkelijker slaan we de weg naar sport en voeding over. Het gevaar is dat je op langere termijn in een neerwaartse spiraal terecht komt. Je verliest spiermassa, dat kan leiden tot functieverlies en uiteindelijk tot een verminderde kwaliteit van leven. Je raakt je vertrouwen kwijt in je lichaam, gaat niet of minder naar buiten en je sociale leven wordt kleiner en kleiner.

De oplossing is echter niet zo moeilijk. Je maakt in je “drukke” agenda twee of drie momenten in de week vrij voor jezelf. Waarin je even niet hoeft te denken aan de dagelijkse dingen en waar je de focus kunt leggen op jezelf.  Zelf heb ik het geluk gehad dat ik in 2011 (was toen 35 jaar) in aanraking kwam met CrossFit®. CrossFit® is voor mij alles omvattend. De trainingen zijn uitdagend, waardoor het je volledige focus vraagt. Je traint in een groep met alle niveaus, waar je je aan kunt optrekken en met alle leeftijden zodat je ook jong van geest blijft. CrossFit® gaat hand in hand met gezonde voeding, dit is de basis om te kunnen presteren in de sportschool maar ook in het dagelijks leven. Door CrossFit® ga je hier bewuster over nadenken.

CrossFit® heeft mij de mogelijkheid geboden om ook op ‘oudere’ leeftijd actief te zijn op wedstrijdniveau. Er worden vele Throwdowns georganiseerd waar je je fitheid kunt meten met leeftijdsgenoten. Dit gaat van kleine events in bijvoorbeeld je eigen box (sportschool) tot de wereldkampioenschappen in Amerika, waar de beste master atleten van de wereld samen komen. Dit soort events zijn naast een competitief gebeuren ook een mooie gelegenheid om andere gelijkgestemden te ontmoeten.

Mijn hele leven doe ik al aan sport en ben ik hierin ook werkzaam. Judo was in mijn jeugd de basis en heb het CIOS en de sportacademie gedaan. Ik heb als fitnessintructeur in de reguliere sportschool gewerkt en ben 14 jaar lang sportinstructeur bij defensie geweest. Toch ben ik nog nooit zo fit geweest. Sinds ik aan CrossFit® doe voel ik mij sterker, fitter en gezonder. Daarom wil ik dit ook altijd blijven doen en laat ik mij inspireren door master atleten van 70 jaar en ouder, die nog steeds zo actief in het leven staan.”

Wil je meer weten over Bastiaan? Volg hem dan op Instagram.

"Sterker worden is stiekem heel erg leuk!"

Marion:

“Beginnen met sporten wanneer je ouder dan 40 bent? Ja natuurlijk!! Sporten is gezond voor je en zeker als je ouder wordt. Niet alleen voor het bekende verhaal dat het helpt tegen hart- en vaatziekten, maar ook om je juist fit te voelen. 

Fit worden gaat niet vanzelf en je moet er hard voor werken. Maar juist daarom moet je het doen! Iets heeft pas écht waarde als je er hard voor moet werken. Als iedereen het allemaal cadeau krijgt, is het niet meer bijzonder. De echte vraag is, heb je het ervoor over?

Heb je het er voor over om 2-3 keer per week een uurtje te investeren in jezelf? Je krijgt er een goed gevoel van, je krijgt meer energie en je gaat er beter van uitzien. Maak het niet te moeilijk met wat je precies moet doen. Je moet gewoon beginnen.

 Ik zeg altijd, het maakt niet uit wat je doet aan sport, als je maar wat doet. Ik train zelf 6 dagen in week in de CrossFit® box. Ik snap ook wel dat niet iedereen dat ziet zitten, maar ik snap het niet als je helemaal niets doet. Start met een sport en ga vanuit daar zoeken naar wat je echt leuk vindt. Ik raad CrossFit® natuurlijk wel aan voor iedereen, of in ieder geval iets waar ook wat gewichten aan te pas komen. Sterker worden is stiekem heel erg leuk!!

Wees ook niet bang voor dingen die je niet kan ‘omdat je al ... jaar oud bent’. Wanneer je dat hardop zegt ben je oud. Uitdaging heb je nodig om je grenzen te verleggen. Doe je dit niet, dan takel je langzaamaan af. Het klinkt hard maar het is wel zo.

Dus schrijf je ergens in, meld je aan voor een proefles, of pak je sport van vroeger weer op. De beste tijd om te starten is nu!”

Wil je meer weten over Marion? Volg haar dan op Instagram.

 

Zoals je gelezen hebt is er eigenlijk geen reden om niet te beginnen met sporten. Wanneer de stap om naar de sportschool of de CrossFit® box toch nog te groot is, is thuis beginnen natuurlijk ook een optie. In ons assortiment vind je allerlei producten om thuis te kunnen trainen, zoals dumbbells, kettlebells, resistance bands en challenge bags. Heb je vragen over ons assortiment? Neem dan contact met ons op!

Bekijk deze blog producten
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters