ENGLISH BELOW
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor heel veel competitieve CrossFit atleten is deelnemen aan de CrossFit Games de ultieme droom. De weg ernaartoe is echter lang, zwaar en maar voor een klein groepje weggelegd. Om deel te kunnen nemen aan de CrossFit Games, dien je je eerst via de CrossFit Open te kwalificeren voor de Regionals. Honderdduizenden atleten doen mee aan de Open in de hoop een plekje te bemachtigen voor de Regionals, maar slechts een aantal per regio kwalificeren zich. Eén daarvan is Crossmaxx atleet Belinda! Zij strijd van 2 tot en met 4 juni in Madrid tegen de beste atleten van Europa. Belinda vertelt hoe ze zich hierop voorbereid en wat haar doel is.


“Na 5 weken Open was het dan zo ver.. zat ik erbij of niet. Ik ben er op het randje toch echt bij, een droom die werkelijk wordt en ik ben zo ongelooflijk blij. Nu was het tijd het trainen weer een beetje om te gooien om mij voor te kunnen bereiden op de Regionals. 
 

Handstand walks
Ik heb in de aanloop naar de Open dingen als touwklimmen en handstand walks gelaten omdat dat toch niet in de Open zou zitten. Dus die zijn in mijn huidige trainingen weer terug. Mijn werkgewichten zijn een stuk zwaarder dan in de aanloop naar de Open en dat is weer even omschakelen. Wel weer heerlijk om mij te kunnen richten op strict muscle ups en legless ropeclimbs.
 

Chocola
Voor de rest doe ik weinig anders dan normaal. Hoe ik trainde voor de Open werkt voor mij en zo blijf ik het aanpakken. Ik heb veel trainingsschema's gevolgd maar miste altijd wel wat en deed ook altijd dingen waarvan ik dacht ‘waarom?’. Ik maak nu mijn eigen schema en daar voel ik mij goed bij. Ik probeer goed naar mijn lichaam te luisteren en aan te passen als er bijvoorbeeld veel spierpijn of pijntjes zijn. Voor de rest eet ik 5 dagen in de week redelijk netjes en in het weekend een heel stuk minder. Ben echt verslaafd aan chocola en kan niet zonder, dus in het weekend gaat er altijd wel een reepje doorheen.

Doel
Mijn doel voor de Regionals is niet als laatste te eindigen en alle events te doen. Inmiddels zijn de events bekend en kan ik daar gericht op gaan trainen. Ik heb er onwijs veel zin in en wil zeker genieten van wat er staat te gebeuren daar!”

Meer weten over Belinda? Volg haar dan op Instagram

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

For many crossFit athletes, participating in the CrossFit Games is the ultimate dream. However, the road towards the Games is long, heavy and only realistic for a small group of athletes. In order to participate in the CrossFit Games, you must first qualify for the Regionals through the CrossFit Open. Hundreds of thousands of athletes join the Open in the hope of winning a spot for the Regionals, but only a few per region qualify. One of them is Crossmaxx athlete Belinda! She belongs to the best athletes of the Europe region and will compete 2 - 4 June in Madrid! Belinda tells how she prepares for the Regionals and what her ultimate goal is.

 

"After 5 weeks, it was time...am I in or not? And yes, I am in… a dream that becomes reality and I'm so incredibly happy. Now it is time to change my training again a bit to prepare myself for the Regionals.
 

Handstand walks
In the run-up to the Open, I skipped things like rope climbing and handstand walks because it would not be in the Open anyway. So those are back in my current training. My workweights are a lot heavier than in the run-up to the Open, and that's a bit of a change. It's good to be able to focus on strict muscle ups and legless rope climbs again.


Chocolate
That’s about all the changes I make. I don’t do a lot differently than usual. How I trained before the Open works for me and I will keep on training like this. I followed a lot of training schedules but always missed something and always did things of which I thought 'why?'. I now create my own schedule, and I am very pleased with that. I'm trying to listen to my body and adapt if there are a lot of muscle aches or pains. For the rest, I eat 5 days a week quite clean and a lot less clean on the weekends. I'm really addicted to chocolate and can not go without it, so I always eat a bar of chocolate on the weekends.
 

Goal
My goal for the Regionals is not to end last and to do all the events. Meanwhile, the events are  pusblished and I can focus on specific event-training. I am really excited and want to enjoy everything what’s going to happen!”

Do you want to know more about Belinda? Follow her on Instagram