Het is het doel van veel Nederlandse (en buitenlandse) CrossFit atleten: meedoen aan de finale van de Lowlands Throwdown. Dit jaar vindt de finale 12 tot en met 14 oktober plaats en maar liefst vijf Crossmaxx atleten mogen de beruchte competitievloer betreden. In deze blog delen zij hun gedachten en verwachtingen over de Lowlands Throwdown. 

Sophie Matthijs - Masters 35+ Female 

"2018 wordt het jaar van mijn derde Lowlands throwdown deelname, tweede keer in de masters 35+ categorie (eerder moest ik gewoon nog lekker mee battlen met de jonge chicas). Super gaaf dat ik terug in de finale mag staan!! Dit voelt een beetje als een thuiswedstrijd en dat maakt de competitie net zoals de Beach Throwdown extra speciaal. Het is zooo gaaf om in de arena te staan en al je supporters je te horen toejuichen, echte kippenvel momenten dit ❤
 
Vorig jaar heb ik net naast het podium gegrepen door een tegenvaller tijdens het clean&jerk event. Dit heeft mij mentaal wel sterker gemaakt. Doelstelling dit jaar is om opnieuw 200% te geven in elk event, no regrets, en vooral weer genieten met z'n allen! 
 
Ik heb al meermaals de vraag gekregen hoe ik me op deze wedstrijd ga voorbereiden. Ik ga in mijn trainingsprogramma eigenlijk niets veranderen, enkel extra werk invoeren om beter te worden in mijn weaknesses.
 
Wat ik liever niet terug zie? De 5k run event 1 van vorig jaar. Hahaha wat was deze afzien."
 
 
 
Bastiaan Rejen - Master 40+ Male

"Dit wordt mijn 6e Lowlands Throwdown finale. Alleen vorig jaar moest ik verstek laten gaan ivm een kniepeesblessure waarvan ik nu eindelijk hersteld ben en aan het optrainen ben. Hoewel ik twee weken geleden de Belgian Throwdown heb gedaan en ook nog heb gewonnen, komen deze events misschien wel iets te vroeg. Maar zeg eerlijk hoe kan ik de LLTD in mijn hometown voorbij laten gaan zonder er aan mee te doen? Vorig jaar was het al pijnlijk om van de zijlijn toe te kijken. Dit jaar gaan we er gewoon een mooi feestje van maken, samen met mijn trainingsbuddy Mathijs van den Berg en uiteraard alle andere atleten. Er zal een grote aanhang van CrossFit Apeldoorn aanwezig zijn om de boel op stelten te zetten! 

@weeod_trainingsprogram doet mijn programmering en zal de komende weken vooral veel technische onderdelen programmeren zoals bijvoorbeeld muscle ups, snatches,handstand walks, etc. Zou het super tof vinden als ze van deze drie onderdelen een workout maken. Technisch, gaaf voor de toeschouwers en omdat het mijn favoriete bewegingen zijn :) 

Dit jaar is de master 40+ categorie enorm sterk bezet met grote namen uit Europa, ik ben dan ook super stoked om het tegen deze mannen op te nemen en hoop ook op jullie steun! Dus kom naar het Omnisport in Apeldoorn en laat je horen!"

 
 
Belinda Bekker - Elite Female
 
"Dit wordt mijn vierde lowlands na twee jaar te hebben overgeslagen. Ik hoop op leuke workouts, een goede sfeer en vooral genieten. Het zou leuk zijn als er een outdoor obstakel event zou zijn of iets met zwemmen of een amrap oreo's eten ;)"
 
 
 
Manon Kranendonk - Elite Female 
 
"Mijn nummer 1 doel voor de finale van The Lowlands Throwdown is niet in het ziekenhuis belandden! Vorig jaar stopte de finale na het derde event voor mij, doordat ik een barbell op mijn voet liet vallen.. (Ja, klein beetje onhandig..)
Verder wil ik zo hoog mogelijk eindigen en vooral veel plezier hebben! 
 
Ter voorbereiding ga ik wat extra aandacht besteden aan mijn leerpunten, wat voornamelijk gymnastische bewegingen zijn. Deze hoop ik dus ook zo min mogelijk terug te zien in de finale. 
 
Ik word blijer van zware barbells en voorwerpen. Deadliften en cleanen zijn favoriet. Lopen met een zware yoke of gooien met een slamball vind ik ook heerlijk om te doen."
 
 
 
Pierre Macon - Elite Male
 
"Ik kijk erg uit naar de Lowlands Throwdown 2018! Ik ben als 8e gekwalificeerd, ik heb twee wods van de qualifiers gewonnen en heb de 41e plaats behaald op de 3e workout: de Clean-ladder.
Het zal raar klinken, maar die 41e plek is een grote prestatie voor mij. Sinds de Clean wod van de Open 2018 (18.2a), die me in februari ver naar beneden schopte op het scorebord, heb ik mij alleen maar geconcentreerd op sterker worden.

Daarvoor deed ik a 3 a 4 sessies conditionering per dag, en tilde ik gewichten wanneer ik dat wilde. Echter was dit zonder een goede structuur en zonder echt nadruk te leggen op deze zwakte. Kortom, als iemand een leuke training postte, wilde ik die proberen in plaats van dat ik een programma volgde...(ik doe het nog steeds, maar ik gedraag me nu haha).

Ik volg nu seen weightlifting/strength-programma van Pirates Program en de leuke dingen zoals metcon, gymnastiek, aërobic capacity enz ... worden na de training gedaan, afhankelijk van hoeveel energie je nog over hebt. 

Ik hoop dat ze tijdens de finale de spirit van vorig jaar kunnen evenaren. Daar heb ik erg van genoten! Vorig jaar was een beetje pure Crossfit: extreem gevarieerde wods, zowel in de bewegingen, de verschillende intensiteiten en de lengtes. Vorig jaar gingen de evenementen van 2 minuten tot 20 minuten, chipper, couplet, triplets, monostructural, 1RM, sprint.. waardoor iedereen zijn kracht kon tonen en zwakke punten werden blootgelegd."