In deze serie 'get the know our athletes' vertellen onze atleten en ambassadeurs hoe zij in contact gekomen zijn met de sport, wat hun ultieme droom is en geven zij trips en tricks voor andere atleten. In deze blog beantwoordt Crossmaxx-atleet Antonio onze vragen.

 

Hoe ben je met CrossFit in aanraking gekomen en waarom heb je besloten om te beginnen?

"Mijn eerste contact met CrossFit® was bijna 10 jaar geleden in Zweden, tijdens de Nordic Showdown georganiseerd door Mads Jacobsen. Ik zag veel nieuwe atleten. Annie Thorisdottir was toen een rijzende ster .. Wie wist toen dat ze de atleet zou worden die ze nu is!

Het kostte me twee jaar om mezelf daadwerkelijk te gaan trainen, maar daarvoor gebruikte ik de filosofie om anderen te trainen. Pas 7 jaar geleden kreeg ik de drive om competities te gaan doen en twee jaar later opende ik mijn eigen Box. Via CrossFit® raakte ik ook in contact met BoxRox, waar ik veel artikelen schreef over CrossFit®, mijn ervaring en een geweldige kans kreeg om veel atleten te interviewen. Later had ik mijn eigen blog 'CrossFitters Lusitanos'.

Hoe heb je Lifemaxx / Crossmaxx leren kennen?

Ik maakte kennis met Crossmaxx via Marcha, tijdens een evenement in Limassol op Cyprus, bijna 6 jaar geleden. Marcha sprak lovend over dit geweldige merk, dat een pionier was in het sponsoren van Masters Athletes. De rest is geschiedenis, en sindsdien ben ik Crossmaxx atleet.

Wat is je ultieme fitnessdroom / -doel?

Ik vecht tegen het stereotype. dat ik, omdat ik 55 ben, er op een bepaalde manier uit moet zien en moet gedragen. Ik wil de fitste versie van mezelf zijn die ik kan zijn, een gezonde levensstijl leiden en door mijn eigen acties anderen inspireren om hetzelfde te doen. Als het op competities aankomt, heb ik in feite alle beste evenementen in Europa meegemaakt en op het podium gestaan. Wereldwijd zijn er nog twee te gaan: CrossFit® Games en Wodapalooza, watch this space ;)

Wat je favoriete oefening en je minst favoriete oefening en waarom?

Mijn favoriete bewegingen zijn alles wat met turnen te maken heeft. Door mijn achtergrond daarin, is het heel natuurlijk voor mij. Ik haat Clean and Jerk. Ik weet niet waarom, heb gewoon dat gevoel ...

Heb je tips/tricks voor atleten?

Tips en tricks voor mijn concurrenten? Nee, ik ga mijn geheimen niet weggeven :P
In het algemeen: heb een doel en heb alsjeblieft plezier! Het is maar een fitnessprogramma!"


Meer weten over Antonio? Volg hem op Instagram.