In deze serie 'get the know our athletes' vertellen onze atleten en ambassadeurs alles over zichzelf. In deze blog beantwoordt Lifemaxx ambassadeur Christel onze vragen.Hoe ben je in aanraking gekomen met CrossFit®/weightlifting en wat heeft je doen besluiten om te starten?
Voordat ik CrossFit® deed, zat ik bij Elevator sport in Rotterdam. Daar leerden we wel elementen van CrossFit® maar was het 1,5 uur de oefeningen doorploeteren op een wat lager gewicht en hoger tempo. Een soort indoor bootcamp. 

Via Daniel (eigenaar crossfit Nultien) ben ik bij Crossfit Nultien gekomen samen met mijn man. 1x een proefles gehad en we zijn daar 5 jaar gebleven. Momenteel hebben we de beste homegym van heel het land ;)

Hoe ben je bij Lifemaxx/Crossmaxx terechtgekomen?
Via Isabelle (Boone) en via crossfit Nultien. Ik heb het geluk gehad dat ik ook al twee mooie shoots met Lifemaxx heb mogen doen en nu staat er in onze homegym alleen maar items van Lifemaxx/Crossmaxx

Wat is je ultieme fitness droom/doel?
Fit oud worden. Natuurlijk is het leuk om er fysiek er goed uit te zien maar vooral om je mentaal fit te voelen is voor mij belangrijk. 


Wat je favoriete oefening en je minst favoriete oefening en waarom?
Favo: burpees, handstand push-ups en alles met een dumbbell. Burpees, waarschijnlijk omdat ik ze vrij snel kan doen omdat ik een kleine dwerg ben. Handstand push-ups, tijdens de lockdown heb ik vooral getraind op strict hspu’s en die gaat nu heel lekker. Ook tijdens zware wodjes. Dumbbell, eind 2020 kreeg ik last van mijn onderrug en de db’s waren echt mijn beste vriend. Daar kon ik nog veel stricte oefeningen mee doen.

Minst favo: wallballs en zware cleans. Wallballs omdat ik echt nog moet springen om het target te halen. Ben gewoon geen fan van wallballs. Zware cleans is altijd al een zwakte geweest...

Heb je tips/tricks voor atleten?
Ik zie mijzelf niet echt als een atleet..Het beste advies wat ik je kan meegeven is: doe iets wat je leuk vindt. Zo houd je het lang vol en zal je niet snel opgeven. Train ook met een buddy zodat je elkaar kunt motiveren!"

Wil je meer weten over Christel? Volg haar dan op Instagram