ENGLISH BELOW
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Wat zijn die mensen in godsnaam aan het doen?" was zijn gedachte toen hij voor het eerst een CrossFit evenement bijwoonde. Niet veel later viel hij flauw tijdens zijn eerste Wod en niet veel langer daarna deed hij mij aan zijn eerste competities. Zijn ultieme droom? "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet naar de Games zou willen." Let's meet Crossmaxx atleet Antonio Alves!"Mijn naam is Antonio Alves and ik ben een 51-jarige Master Athlete en box eigenaar. Oorspronkelijk kom ik uit Portugal, maar ik ben opgegroeid in Londen en ik heb daar tot 2003 gewoond. Momenteel woon ik in Sitges/Barcelona, waar ik een jaar geleden mijn eigen box CrossFit Blau heb geopend.


Mollig en overactief 
Mijn interesse in de fitness wereld begon al op hele jonge leeftijd. Als een beetje mollig en overactief kind moest ik iets vinden waarbij ik stoom kon afblazen en wat gewicht kon verliezen. Ik ontdekte de wereld van turnen en schermen en dit heb ik jaren gedaan, ook op wedstrijd niveau. Tot op de dag van vandaag is schermen mijn echte passie vanwege de elegantie, skills en discipine. Het geeft mij nog steeds kippenvel wanneer ik het op televisie zie. 


Yoga
Toen ik in Londen woonde werd ik een reguliere bezoeker van de gym. Ik raakte nogal snel verveeld, dus ik ontdekte alles wat er maar in fitness land te ontdekken viel. Zo ook yoga, rond mijn dertigste. Ik startte met Jivamukti Yoga in het noorden van Londen en de fysieke resultaten die ik daarmee behaalde waren echt zo gaaf. Tegenwoordig doe ik nog steeds yoga, maar meer als een manier om mijn lichaam te stretchen, dan als een vorm van meditatie. 


"Wat zijn die mensen in godsnaam aan het doen?" 
Een paar jaar geleden nam ik even een 'Spanje pauze' en verhuisde ik naar Stockholm. Daar heb ik bijna vijf jaar gewoond en daar heb ik CrossFit ontdekt. Bijna acht jaar geleden nam mijn partner mij mee naar de Nordic Showdown, georganiseerd door CrossFit Nordic en Madds Jacobson. In die tijd waren de Wods echt bizar en mijn eerste reactie was 'wat zijn die mensen in godsnaam aan het doen'. Totdat ik een meisje constant zag glimlachen terwijl ze de workouts aan het doen was. Later wist ik dat het Annie was ;) Ik kon die avond niet slapen omdat het zo in mijn hoofd zat en een paar weken later besloot ik dat hele CrossFit gebeuren gewoon eens te proberen. 
 
 
Atleet en blogger
Mijn eerste dag was echt barbaars, ik viel mijn flauw na de introductie workout.. Drie maanden later deed ik mee aan de CrossFit Open. Dat jaar deed ik vier competities en begon mijn samenwerking met BoxRox Magazine als een van hun bloggers. Ik schreef over CrossFit en hield interviews met atleten die ik kende. Ik startte toen ook mijn eigen blog 'CrossFitters Lusitanos'. Ik houd nog steeds van schrijven, maar ik heb een pauze genomen om mij te concentreren op mijn bedrijf en training. 

De rest is geschiedenis... Ik ben niet gestopt met CrossFit sinds dat moment en ik kan oprecht zeggen dat het de meest bevredigende ervaring in mijn leven is. Als een atleet, door zoveel gave mensen te ontmoeten die zo hard werken om mee te kunnen doen aan CrossFit competities. En op persoonlijk vlak, door nieuwe en toffe vrienden te maken en mij zowel van binnen als buiten beter te voelen dan ooit. 
 
Veel mensen realiseren zich niet wat het kost om klaar te zijn voor competities. De uren die we trainen, het geld wat we erin stoppen, je hele sociale leven staat die tijd on hold, maar de resulaten maken het meer dan waard.


Drie categorieen 
Ik doe nu mee aan competities in drie verschillende categorieen: +40, +45 en nu ook +50. Het is zo leuk en ik heb zoveel opties. Ik deed het trouwens ook nog een tijdje heel goed in de +35 klasse, maar nu met mijn 51 jaar doe ik dat liever niet meer hahaha. Die gasten worden elk jaar beter, sterker en fitter!

Of ik plannen heb om naar de CrossFit Games te gaan? Ik zou liegen als ik nee zou zeggen. Helaas moet je wel echt heel toegewijd zijn om dat level te bereiken en daar heb ik simpelweg nu de tijd niet voor. Maar je weet het nooit. Ik maak nooit plannen, dus ik weet zeker dat ik op een dag wakker word en denk 'ja.. dat is het.. ik ga naar de Games!'. En dan hoop ik gewoon dat de echte badass gasten in mijn categorie dat jaar niet meedoen ;)  


Trots
Ik ben zo trots op de Masters community en op merken zoals Crossmaxx die zoveel respect laten zien voor onze community. Masters zijn niet alleen maar een 'show off categorie' om te laten zien hoe tof de oudere generatie is. Wij zijn over het algemeen heel serieus over onze training en ons niveau van competities. En echt petje af voor al die toffe gasten en dames die er elke dag zo keihard voor trainen. 
 
Mijn ultieme CrossFit doel is om andere mensen te inspieren en te helpen om een gezond leven te leiden, zonder blessures. En ik hoop dat ik nog heel veel jaren zelf competities kan blijven doen.


Prestaties 
Een aantal van mijn beste prestaties tot nu toe:
 
2016
UBox Battle V.2 - 1st Place
Battle of Britain - 10th Finalist
Raising The Bar - 3rd Finalist
Irish Throwdown - 3rd Finalist
Alpha Games - 6th Finalist
Cyprus Throwdown - 4th Finalist
Riders Throwdown - Finalist
Fall Series - Finalist


2015
WodWars Europe - 1st place Finalist
TMT - Tryloean Mountain Throwdown - 8th Qualificado Finalista (Masters)
European Masters Throwdown - 5th Finalist (Master)
Poland Throwdown - 6th Finalist (Master)


2014
Istanbul Throwdown - 4th Finalist (Masters)
Belgian Throwdown - 6th (Masters)
BX13 WOD Lord - 2nd  Elite) 
Masters Fitness League World Championship - 69th in the world Rankng ( Masters)
Brussels Throwdown - 4th Qualificado Finalist (Masters)
B13X Christmas Throwdown - 8th Finalist  (Elite)
German Throwdown -  16th in the qualifier (Masters)


2013
CrossFit Games Open - 22nd Europe (Masters)
Nordic Showdown qualifier - 26th (Masters)
Promofit Games - 3rd Finalist (Masters)


Super ster

Ik zeg altijd tegen mijn atleten bij CrossFit Blau: "Het gaat er niet om dat je de beste best voor een korte periode, maar het gaat om consistent zijn met wat je doet. Techniek en consistentie en, het belangrijkst, duurzaamheid, zijn de steutels om een goede atleet te zijn. Want iedereen kan goed zijn, maar dat kost wel tijd en moeite. Combineer dit met het zijn van een goed rolmodel en een positieve houding tegenover het leven hebben en je bent een super ster!

Wil je meer weten over Antonio? Volg hem dan op Instagram!  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"What the hell are they doing?" was the first thing that came to mind when he visited a CrossFit event for the first time. Just a couple of weeks later he passed out after his first ever CrossFit Wod and a short time after that he competed for the first time. His ultimate goal? "I would lie if I say that I don't want to go to the CrossFit Games one day". Let's meet Crossmaxx athlete Antonio Alves! 


"My journey in Fitness started at a very young age. Being a hyperactive and quite chubby kid I needed to find a way to burn steam, and loose some weight. I discovered gymnastics and Fencing, the latter I carried on for many years at a competitive level. Still to date Fencing is my true passion Sport, for its elegance, tough skill and discipline, it still gives me shivers watching it on TV.  
 

Easily frustrated
Whilst living in London I become a regular gym goer. I quickly became frustrated, so I used to do all the new Fitness stuff on the market. Mid 30s I started Jivamukti Yoga in North London, and the results on my body were amazing. I truly loved it, today I still do Yoga but more as a stretching classes rather then a meditation type.  
 

"What the hell.."
A few years ago I took a break from Spain and moved to Stockholm, where I lived on and off for almost 5 years, it was there that I was introduced to CrossFit. Almost 8 years ago my partner took me to see the Nordic Showdown organised by CrossFit Nordic and Madds Jacobson. Those days the Wods were mental, and my first reaction was "what the hell are they doing?" Then I saw this girl smiling all the time while she was doing the workouts, lately we knew her as Annie :)). That same day I couldn't sleep thinking about it, then weeks later I decided to have a go at this thing called CrossFit.


Athlete and blogger 
My first day was brutal, I nearly passed out from the Intro Wod. Three months later I enter my first and only Open. That year I entered four competitions, joint BoxRox Magazine as one of their collaborators writing articles about CrossFit, tons of interviews with athelets I knew and real stories about the heros of CrossFit.vI also set up my own blog 'CrossFitters Lusitanos'. I still love writing, but I took a break to concentrate in my business and training. 
The rest is history. I haven't stop since, and I can honestly say that it has been one the most gratifying experiences of my life. As an athlete; meeting amazing people who work so hard to participate in CrossFit events, and on a personal level; meeting and making amazing friends and feel better and look better then ever before. 


Sacrifice 
A lot of people don't realise what goes behind getting ready to compete. The hours of training, the financial sacrifices we do, all the family and friends gatherings we put on hold..but the results are very rewarding. 
Today I compete in three categories: + 40, +45 and now +50. It's a lot of fun and I have a lot of options. I used to kick ass too with the +35 too for awhile, today at 51 I rather not hahahaha. These guys are getting better and stronger by the year.
 

CrossFit Games
Plans to go to the Games? I would lie to you if i said no. Unfortunatly to be at that level, you need serious dedication, and i fisically dont have the time. But we never know, i never make plans. One day i am sure i will wake up and say 'right that's it ... am going to the Games', and i just hope that year the real badass guys in my categories are not there. 


Proud
I am so proud of the Masters community, and of companies like CrossMaxx who has shown so much respect towards my community. Masters are not just a show off category to see how the older generation kicks ass. We are in general very serious about our training and level of competitions, and I take my hat off to all the amazing guys and girls who put so many hours of hard work everyday into CrossFit. 

My goals in CrossFit is to teach and inspire others to live a healthy live, free of injuries. My aim is to carry on competing for many many years to come.
 

My best ranking so far:


2016
UBox Battle V.2 - 1st Place
Battle of Britain - 10th Finalist
Raising The Bar - 3rd Finalist
Irish Throwdown - 3rd Finalist
Alpha Games - 6th Finalist
Cyprus Throwdown - 4th Finalist
Riders Throwdown - Finalist
Fall Series - Finalist


2015
WodWars Europe - 1st place Finalist
TMT - Tryloean Mountain Throwdown - 8th Qualificado Finalista (Masters)
European Masters Throwdown - 5th Finalist (Master)
Poland Throwdown - 6th Finalist (Master)


2014
Istanbul Throwdown - 4th Finalist (Masters)
Belgian Throwdown - 6th (Masters)
BX13 WOD Lord - 2nd  Elite) 
Masters Fitness League World Championship - 69th in the world Rankng ( Masters)
Brussels Throwdown - 4th Qualificado Finalist (Masters)
B13X Christmas Throwdown - 8th Finalist  (Elite)
German Throwdown -  16th in the qualifier (Masters)


2013
CrossFit Games Open - 22nd Europe (Masters)
Nordic Showdown qualifier - 26th (Masters)
Promofit Games - 3rd Finalist (Masters)
 
 
Superstar
I tell my athletes at CrossFit Blau: 'It's not about being the best for short period, but being consistent with your work. Dedication, skill, consistency and most importantly longevity are the key for being a great athlete, because anyone can be good, but being great takes work and patience. Couple this with being a good role model, have a positive attitude towards life, and you have yourself a superstar."
 
Want to know more about Antonio? Follow him on Instagram!