ENGLISH BELOW

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat voor velen een droom is, heeft deze power vrouw al drie keer mogen meemaken: de strijd aangaan tijdens The CrossFit Games. Dat betekent echter niet dat Marion nu achterover gaat zitten leunen.. nee zij werkt juist nog steeds aan haar 'zwaktes' om elke dag een stapje beter te worden. Haar motto: Be proud, but never satisfied. Let's meet Crossmaxx Athlete Marion! 

 

"Ik ben Marion Valkenburg, 53 jaar en ik woon in Vlaardingen. Ik Crossfit nu 5 jaar en ben de eigenaar van Crossfit Vlaardingen. Doordat ik leef in de box kan ik doen wat ik het allerliefst doe en dat is trainen! Ik train eigenlijk vanaf kinds af aan al veel alleen de laatste jaren is het toch wel wat extremer geworden. Ik heb eerst geturnd, toen bodybuilding en daarna atletiek gedaan. Daarna heb ik een beetje aangemodderd, wel bijna elke dag trainen alleen zonder een doel. Toen ik Crossfit ontdekte ging er ineens weer een nieuwe wereld open. Ik kreeg steeds meer zin om te trainen en dus deed ik dat ook.

 

The CrossFit Games 
Ik ben altijd al competitief geweest en nu met Crossfit is dat niet anders! Ik wil in alles zo goed mogelijk worden, wat soms best frustrerend kan zijn. Maar ik ben heel blij met hoe ik tot nu toe gepresteerd heb als atleet. Drie keer op rij naar de Crossfit Games gaan is natuurlijk het mooiste wat er is! Ook op de Lowlands Throwdown ben ik 2 keer 1e geworden en dit jaar 3e. Gr1ps Games in Venetië ben ik 2egeworden. Ik kan dus echt wel zeggen dat al dat harde trainen dag in dag uit beloond is!

 

Never satisfied
Ook al zet ik soms een prestatie neer waar ik zelf trots op ben, ik wil toch meer. Beter worden in de dingen waar ik slecht in ben. Je kan altijd sneller worden of sterker. De barbell efficiënter liften, je pull ups zo smooth mogelijk maken. Het maakt niet uit wie je bent, je kan jezelf altijd verbeteren. Het moeilijkste hierin is denk ik eerlijk zijn tegen jezelf. Ik ben slecht in dit, dus ik ga dit trainen. Vaak zie je dat mensen wel weten dat ze ergens slecht in zijn, maar het dan vervolgens niet genoeg trainen. Je hoeft het niet elke dag te doen, maar wel een aantal keer in de week. Anders kan je ook niet verwachten dat het beter wordt. Dit geldt natuurlijk voor mij ook. Gelukkig train ik nooit alleen en word ik er altijd aan herinnerd waar ik niet goed in ben. Dus hoe goed blij je ook bent met hoe je gepresteerd hebt, ga altijd door en word nog beter!

Be proud but never satisfied."

Meer weten over Marion? Volg haar dan op Instagram: @crossfitvlaardingen

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

It's a dream for many, but this power woman already did it three times: competing at The CrossFit Games! That doesn't mean that Marion is sitting back now, no.. she works even harder to improve her weaknesses. Her motto: Be proud, but never satisfied. Let's meet Crossmaxx Athlete Marion! 

 

My name is Marion Valkenburg, I am 53 years old and I love in Vlaardingen. I started doing CrossFit 5 years ago and I am currently the owner of CrossFit Vlaardingen. Because I practically live in the box, I get to do whatever I love the most: train! I have been training since I was a kid and it got a little more intense the last few years. I did gymnastics, bodybuilding and athletics. After that I did some random training without a serious goal. When I discovered CrossFit, a completely new world opened up. I just wanted to train more, and so I did.  

The CrossFit Games 
I have always been competitive and it’s not different with CrossFit. I want to be really good in everything I do, which can be frustrating at times. But I am really happy with my performance as an athlete so far. I mean, going to the CrossFit Games three times is the best thing in the world! I also won the Lowlands Throwdown twice and got 3rd in 2016, and I went home with the silver medal when I competed at the Gr1ps Games in Venice. So yes, I can say that working hard day in day out had paid off!


Never satisfied 

Even through I am proud of what I have accomplished, I always want more. I always want to become better and improve my weaknesses. You can always become faster or stronger. You can lift the barbell more efficient, make your pull ups as smooth as possible. It doesn’t matter who you are, there is always room for improvement. The hardest part is being honest with yourself. 'This is my weakness, so I am going to work on that weakness.' You often see that people know about their weakness, but don’t put the effort in it to improve it. You don’t have to do it everyday, but if you really want to improve it, you have to work on it at least a couple of times a week. Or else you can not expect it to improve. Of course it’s the same for me. I never train alone, so people always remind me of my weaknesses. So, be happy and be proud of what you have accomplished, but always strive for more and develop yourself in every way possible!

Be proud but never satisfied.

Want to know more about Marion? Follow her in Instagram: @crossfitvlaardingen