ENGLISH BELOW

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

She did it again! Crossmaxx atleet Marion Valkenburg heeft zich voor de vierde keer weten te plaatsen voor de CrossFit Games. In deze blog vertelt zij hoe haar voorbereiding richting de Games eruitziet, zodat zij in Amerika alles kan geven.

Nu de voorrondes zijn afgelopen ben ik heel erg blij dat ik mij dit jaar voor de 4e keer heb gekwalificeerd voor de CrossFit Games!

 

Hoge hoed
De meest stressvolle periode is achter de rug en dat zijn de kwalificaties, maar gelukkig hoef ik mij daar nu geen zorgen meer over te maken! Nu worden de trainingen ook weer wat leuker, want nu moet ik rekening houden met alles. In de Open blijf je toch beperkt met bepaalde oefeningen, maar nu kan alles weer uit de hoge hoed worden getoverd.

 

Twee dagen rust
Ik train nog steeds even veel als normaal alleen zitten er geen onderbrekingen meer in door de kwalificaties. Ik blijf dit doen tot in de laatste week voor de CrossFit Games. Dan blijf ik nog wel trainen alleen iets minder intensief dan normaal. Ik neem ongeveer twee dagen compleet rust voordat de Games beginnen. Als ik een paar dagen niks doe voel ik mij niet fitter ook al ben ik uitgerust. Dan voel ik mij slap en dan kan ik minder goed presteren.

Verder ga ik dit jaar, net als vorig jaar, al vroeg naar Amerika zodat ik lekker kan uitrusten, trainen en leuke dingen kan doen. In Madison is verder weinig te doen dan alleen de CrossFit Games dus we gaan lekker naar Orlando en dan vliegen we door naar Madison.
 

Voeding
Voeding is bij mij altijd heel vast. Ik eet elke dag hetzelfde, alleen mijn avondeten is anders. En dit probeer ik in Amerika ook zo te houden. Best saai eigenlijk, maar ik vind alles wat ik eet wel heel lekker!

 

Meer weten over Marion? Volg haar dan op Instagram.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

She did it again! Crossmaxx athlete Marion Valkenburg has made it to the CrossFit Games for the fourth time in a row! In this blog she talks about her preparation for the Games so she can perform the best way possible in the USA.

 

Now that the preliminary rounds have ended, I'm very happy that I qualified for the 4th time this year for the CrossFit Games!

 

All exercises
The most stressful period is over and that's the qualifications, but fortunately, I do not have to worry about it anymore! Now the training is also a lot more fun, because now I have to take everything into account. In the Open, you are still limited with certain exercises, but now everything can and has to be done again.

 

Two days rest
I still train as much as I normally do, but there are no interruptions due to qualifications. I will keep doing this until the last week before the CrossFit Games. By then I'm still training, but less intensive than usual. I take complete rest for about 2 days before the Games start. If I do nothing for a couple of days, I do not feel fitter.. Then I feel weak and I can perform the way i want to.


This year, like last year, I'm going to America early, so I can prepare myself, work out and do fun things. In Madison, there is not much to do besides the CrossFit Games so we're going to Orlando and then we'll fly to Madison.
 

Steady
Food is always very steady with me. I eat the same every day except for my dinner. And I try to keep this up in America too. Pretty boring actually, but I really like everything I eat!”

 

Want to know more about Marion? Follow her on Instagram