ENGLISH BELOW

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Eat, sleep, train, repeat.. een dag uit het leven van Crossmaxx atleet Bastiaan bestaat onder andere uit goed eten, zware trainingssessies, goed eten en meer trainingssessies. En het werpt zijn vruchten af, want onlangs sleepte Bastiaan de eerste prijs binnen tijdens The Greek Throwdown! Bastiaan laat jullie een kijkje achter de schermen zien in zijn voorbereiding op de Open 2017.

"Ik neem jullie mee naar een gewone vrijdag in voorbereiding op de Open 2017. Gezegd moet worden dat de afgelopen maand het volume van mijn trainingen drastisch heeft toegenomen en sinds enkele weken beginnen mijn lichaam en geest er aan te wennen. Ik merk dat doordat ik steeds iets dieper kan gaan in de workouts. 

Elke dag sta ik om 7 uur op en begin ik met mijn favoriete maaltijd van de dag, het ontbijt. Dit bestaat uit een wrap, uitsmijter van 3 eieren, 1 tomaat, plakjes ham, kaas en 2 theelepels mayonaise en uiteraard een kop koffie. Mijn maaltijden bestaan meestal uit eiwitten, koolhydraten en vetten, dit heb ik overgehouden aan de periode waarin ik het Zone-diet at. Elke ochtend neem ik 3 visolie, 1 vitamine D en 5 gram creatine. 

Na het ontbijt breng ik mijn zoon naar school en geef ik samen met mijn vrouw, Orla Rejen, de eerste twee CrossFit trainingen van de dag. Rond 11 uur start ik met mijn eigen training. 

Op het programma deze ochtend: 

For time
20 squat snatches 60kg
15 squat snatches 75kg
10 squat snatches 90kg
Time: 11:38 

Then, 6 min amrap
4 hang squat cleans 100kg
8 strict hspu
Score: 3+1 hsc 

4 min rest 

6 min amrap 
10 toes 2 bar
20 Kettlebell Swings 32kg
30 double unders
Score: 2+26 double unders 

4 min rest 

6 min amrap 
12 overhead reverse lunges 60kg
2 legless rope climbs
Score: 2+10 orl 

De snatch workout gaat lekker. Ik voel dat ik het tempo kan pushen met de 60kg, hopende dat ik weer op tijd herstel voor de wat zwaardere gewichten. De workout kun je terug zien op mijn facebook pagina of via mijn youtube kanaal. 

Beentjes zijn al aardig aangepakt deze week en ietwat angstig begin ik aan de hang squat cleans, 100kg is voor mij dan ook een pittig gewicht. Ik doe ze in singles, mijn benen voelen sterk. De strict hspu gaan me makkelijk af. Vier minuten rust en dan de volgende amrap. Voor ik start zeg ik tegen mezelf 'alle sets unbroken'. Holy smoke in ronde 2 moet ik de kettlebell neerzetten, althans ik zet hem neer. Hetzelfde doe ik in ronde drie. Uiteraard baal ik daarvan, wetende dat gripkracht niet mijn sterkste punt is en ik daar nog hard aan moet werken. De overhead walking lunges gaan me prima af, de legless rope climbs doe ik kippend. Volgende keer moet ik sneller in de transities zijn waardoor ik aan het eind meer tijd over houd. Had nu niet voldoende tijd om te herstellen en nog een keer het touw in te klimmen. 

Diepe slaap

Na de training neem ik een eiwitshake en 5 gram creatine. Thuis aangekomen bak ik wat groente, kip en bacon op voor mijn lunch met een glas volle melk. We halen onze zoon op uit school en zodra we thuis komen ga ik languit op de bank en val in een diepe slaap. Drie kwartier later word ik wakker, Orla maakt het avondeten klaar en ik help haar een handje. We moeten bijna weer naar de box, ik stil mijn honger met wat kip en rijst. Orla geeft de eerste les en ik doe mijn tweede training. 

Op het programma staat Jerk warm-up met de barbell welke wel een half uur duurt en bestaat uit verschillende drills. Daarna bouw ik op naar heavy single voor vandaag. Het gaat lekker en ik PR mijn Split jerk met 5 kg naar 130kh. Ben er blij mee, zat al een tijdje in de lucht. Daarna: 

5 sets of 
Split jerk x 3 at 70-75% todays 1-rm met 3 sec pause in dip and recieving podition 

3 sets
Split jerk x 10 reps @ 55% of todays heavy single. 

Ik voel me vandaag sterk en alle jerks voelen goed! Deze training duurde ongeveer anderhalf uur. Ik eet snel wat en geef de laatste lessen van de dag. Rond 21:00 uur ben ik thuis en eet ik een bakje kwark met rozijnen, walnoten en banaan. Mijn tweede favoriete maaltijd van de dag! Ik stretch en foamrol nog wat en ga naar bed. Morgen staat er weer een druk programma te wachten met trainingen, lesgeven en family time! 

Mijn trainingsprogramma is een persoonlijk schema gemaakt door CrossFit Invictus."

Meer weten over Bastiaan? Volg hem dan op Instagram!  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eat, sleep, train, repeat.. a day in the life of Crossmaxx athlete Bastiaan is mostly about eating good foods, training, eating again and more training. And it does the trick, because he recently won the Greek Throwdown! Bastiaan gives you a sneak peak of what a day in his life looks like. 

"I am going to show you what a regular friday looks like during my preparation for the Open 2017. I have to say that over the last month the volume of my trainings has increased a lot and since a while my body and mind are starting to get used to it. I can tell because I can go a bit deeper during every workout.

Every day I get up at 7 and I start my day with my favorite meal: breakfast! My breakfast is a wrap, 3 eggs, 1 tomato, some ham, cheese, 2 theespoons mayonaise and a cup of coffee ofcourse. This breakfast is still from the time I followed the Zone diet. Every morning I take 3 capsules of fish oil, 1 vitamine D and 5 grams creatine. I bring my son to school after breakfast and together with my wife Orla Rejen we give the first two CrossFit classes of the day. I start my own training around 11. 

This morning I had to do: 

For time 
20 squat snatches 60kg 
15 squat snatches 75kg 
10 squat snatches 90kg 
Time: 11:38 

Then, 6 min amrap 
4 hang squat cleans 100kg 
8 strict hspu 
Score: 3+1 hsc 

4 min rest 

6 min amrap 
10 toes 2 bar 
20 Kettlebell Swings 32kg 
30 double unders 
Score: 2+26 double unders 

4 min rest 

6 min amrap 
12 overhead reverse lunges 60kg 
2 legless rope climbs 
Score: 2+10 orl 


The workout with the snatches went really well. I could feel I could push the tempo with 60kg, while hoping I could recover quick enough for the heavier weights. You can see the entire workout on my Facebook page or my Youtube channel. 

Because I did a whole lot of leg training this week, I started the hang squat cleans a bit nervous. Especially because 100kg is a pretty heavy weight for me. I make single reps, my legs feel strong. I easily work my way through the strict hspu. After 4 minutes rest I start the next amrap. I promise myself to go unbroken on this one, but after two rounds I had to break that promise. It sucks, because I know my grip strength is my weakness and I really have to work hard on that. The overhead lunges are going all smooth and I use kipping for the legless rope climbs. I have to improve the speed in my transitions next time, so I have more time left at the end to recover and hit the rope again. 

Little nap
After the training I take a proteinshake and 5 grams of creatine. At home I eat some veggies, chicken and bacon and a glass of milk. We pick up our son from school and when I get home I fall asleep at the coach. I wake up 45 minutes later, help Orla with dinner and eat some rice and chicken. 

Time for my second training of the day. I started with a Jerk warm-up of half an hour and after I build my way to a heavy single. It goes really well and I was able to PR my split jerk with 5 kg, so it's 130 kg now! I am happy with that! After: 

5 sets of 
Split jerk x 3 at 70-75% todays 1-rm met 3 sec pause in dip and recieving podition 

3 sets 
Split jerk x 10 reps @ 55% of todays heavy single. 

I felt really good today and the jerks feel smooth. This training took me 1,5 hours. I quickly eat something and I teach the last classes of the day. I arrive home around 21.00 and I eat some quarck with raisins, walnuts and bananas, my second favorite meal of the day! I do some stretching and foam rolling and I hope into bed. Tomorrow is another day filled with training, teaching and family time! 

My training program is personalizes by CrossFit Invictus."  

Want to know more about Bastiaan? Follow him on Instagram!