Het vegetarische eetschema van Crossmaxx® atleet Antonio

Het vegetarische eetschema van Crossmaxx® atleet Antonio


Crossmaxx®-atleet Antonio nam in 2018 de beslissing om alle vleesproducten uit zijn dieet te schrappen. In augustus 2019 stopte hij met het samen eten van vis. Dus geen vlees, geen vis ... hoe werkt dat voor een crossfit-atleet? Antonio deelt zijn ervaringen:  

 

"Vlees uit mijn dieet schrappen was gemakkelijk en ik deed het puur om gezondheidsredenen. Mijn partner heeft drie jaar geleden een hartprobleem gehad en dat schudde mijn echt wakker. Hij is namelijk het voorbeeld van iemand met een goede gezondheid: al zijn hele leven fit, geen roker en geen drinker. Je kunt genetica niet bestrijden, maar je kunt wel verbeteren wat je hebt gekregen: je gezondheid.  

Dezelfde maand dat ik stopte met het eten van vlees, reisde ik naar Bali voor een vakantie van drie weken. Daar werd ik echt verliefd op Veggie-eten. We zijn opgegroeid in een moderne samenleving die vegetariërs nog steeds beschouwt als minder sterke en over het algemeen gewoon niet erg gezonde mensen. Reizen naar Bali en India heeft echt mijn ogen geopend betreft hoe gezond de meeste mensen daar zijn. En ze worden zo oud!

Stoppen met het eten van vis was ook gemakkelijk. De smaak van vis, vooral tonijn en zalm, heb ik nooit erg kunnen waarderen.

Mijn normale routine met eten lijkt ongeveer op het onderstaande schema. Dit is buiten het seizoen. Tijdens het wedstrijdseizoen heb ik de neiging om veel koolhydraten te eten. Dat betekent soms twee keer per dag pizza :P

Ochtend:
2 eieren
1 avocado
4 stuks toast
1 groot glas sinaasappelsap
2 grote mokken koffie met sojamelk

Snack:
Yoghurt
2 stuks fruit

Na het trainen:
1 veganistische Vivo life smoothie - ruwe plantenproteïne & BCAA
1 plantaardige shake - rijk aan vitamines, fruit, mineralen en kurkuma

Lunch:
Basmati Rijst (groot bord) veggies Tofu    

Snack:
Brood met avocado en kaas  

Avondeten:
Aardappelen, pasta of rijst met groenten en iets van tofu, of linzensoep.  

Voor het slapengaan:
Yoghurt  

Mijn prestatie sinds ik geen vlees meer eet? Ik ben in de beste vorm sinds ik in 2011 ben begonnen met competities. Over het algemeen voel ik me beter en sneller, ik heb meer uithoudingsvermogen, ik ben minder opgeblazen en minder gestrest. Ik slaap beter, mijn huid voelt beter en ik geloof dat mijn bloedresultaten over het algemeen fantastisch zijn. Laag cholesterol, en mijn bloeddruk is super goed. Ik word 54 in augustus en ik voel me fysiek en mentaal beter dan toen ik 25 was. "  

 

Wil je meer weten over Antonio? Je kunt hem volgen op Instagram.

Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters