Van 'Win Your Gym' naar 'Kracht'

Van 'Win Your Gym' naar 'Kracht'


Vorig jaar hielden wij de grootste actie die we tot nu toe hebben gehouden: Win Your Gym, waarbij één persoon kans maakte op 10.000 euro aan Lifemaxx/Crossmaxx® materialen. Charlotte Maris was de gelukkige winnaar van deze prijs en is inmiddels druk bezig met het realiseren van haar droom: haar eigen sportschool.Kracht Amsterdam opent zaterdag 9 maart officieel haar deuren. In deze blog vertelt Charlotte onder andere over het realiseren van haar droom en welke materialen ze heeft gekozen van de gewonnen 10.000 euro. 


Wat was jouw sportieve droom?
“In 2013 kwam ik voor het eerst in aanraking met crossfit en ik was meteen verkocht. Naast mijn streven om mezelf als atleet te verbeteren, is een van mijn grootste passies mensen helpen. Deze passie kon ik kwijt in het coachen van crossfit lessen. Afgelopen jaar heb ik de Kracht Foundation opgericht, een stichting zonder winstoogmerk, om één van mijn dromen waar te maken: levenslang sport en beweging voor iedere Amsterdammer om fit en gezond te worden en te blijven en om mensen te verbinden. Ik geniet enorm van lesgeven en ik hoop mensen te inspireren en te motiveren om een actief en gezond leven te leiden. Mijn andere droom was om zelf een sportschool te beginnen en zo van mijn passie mijn beroep te maken. Ik was hier achter de schermen al druk mee bezig en had ook al een naam uitgekozen: Kracht Amsterdam. 

 

Wat ging er door je heen toen je WYG had gewonnen?
“Ik kan mij dat nog herinneren als de dag van gisteren. Ik was zoals iedere woensdagochtend aan het trainen, zoals gebruikelijk zonder telefoon. Tegen het einde van de training wilde ik een setje Deadlifts filmen maar toen ik op mijn telefoon keek en zag dat ik een stuk of 30 gemiste berichten met felicitaties had. Voor een moment snapte ik er niets van aangezien ik niet jarig was die dag maar toen ik vervolgens mijn Instagram opende werd het allemaal duidelijk: ik had de WYG actie gewonnen. Ik kon het bijna niet geloven! Er kwam een juichkreet van vreugde uit mijn mond, gevolgd door een gigantische glimlach op mijn gezicht. Ik jubelde tegen iedereen dat ik gewonnen had en we hebben spontaan met z'n allen een vreugde dansje gedaan. Daarna heb ik mijn familie gebeld om het heugelijke nieuws te vertellen en ze waren uiteraard heel blij voor mij.”

 

Hoe heeft het winnen van WYG jouw droom werkelijkheid gemaakt?
“Het grootste obstakel van het beginnen van mijn eigen gym was het vinden van een geschikte ruimte in Amsterdam. Na een lange zoektocht kwam ik tot de conclusie dat een bestaande ruimte geen optie was, dus als ik mijn droom wilde verwezenlijken moest ik een nieuw pand laten bouwen. Fast forward sloeg ik afgelopen zomer het eerste paaltje in de grond en inmiddels zitten we midden in de afbouwfase. Op 1 februari 2019 begin ik met de eerste lessen en 9 maart hebben we een grote feestelijke opening. De WYG actie heeft ervoor gezorgd dat ik veel vrijer was in het uitzoeken van materialen voor mijn gym omdat hierdoor mijn budget veel ruimer was geworden. Ik had dus echt vrij de ruimte om alle gewenste materialen in de juiste hoeveelheid aan te schaffen en dat heeft het proces een stuk minder stressvol gemaakt. Sterker nog, ik heb het als heel leuk ervaren: ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel!”

 

Welke materialen heb je gekozen van de 10.000 euro? 
“Ik heb een aantal standaard materialen gekocht die ik in mijn lessen zal gebruiken zoals dumbbells, competition kettlebells, mini bands, wallballs en sleds. Daarnaast heb ik er bijvoorbeeld ook voor gekozen om voor iedereen in de les een prachtige Crossmaxx® Olympic competition barbell aan te schaffen. Ook heb ik mezelf getrakteerd op een set jerk blokken en competition plates, iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond! Ik kan niet wachten ermee te gaan trainen.”

 

Kun je ons iets vertellen over Kracht?
Kracht is meer dan alleen een sportschool want we zetten ons vol enthousiasme in om onze leden fysiek, mentaal en sociaal sterker te maken. Beweging is voor ons een manier van leven, daarom staan natuurlijke lichaamsbewegingen bij ons centraal. Dit is hoe we gezond, gelukkig en energiek blijven. Binnen de muren van Kracht ontsnapt men even aan de waan van de dag. Geen oordelen of vreemde blikken maar samen sporten, ontspannen, plezier hebben en jezelf zijn. Zo heb ik het altijd voor ogen gehad en ik ben blij dat dit nu werkelijkheid is geworden. 

 

Nu jouw droom is uitgekomen, hoe ga jij met Kracht mensen helpen om hun doelen/dromen te bereiken?
Door onze leden altijd in kleine groepen te laten trainen onder begeleiding van een kundige en enthousiaste trainer. Ongeacht ieders huidige ervaring of niveau hebben wij een passende les. Onze drie signature trainingen zijn stuk voor stuk een geweldige workout: KRACHT 60, KRACHT 45 en KRACHT 30. Daarnaast bieden wij ook yoga aan. Of mensen nu op zoek zijn naar de meest intense training ter wereld, of gewoon een half uurtje zweten, bij ons zitten ze goed! Daarnaast bouwen we een community van mensen die elkaar helpen om beter te worden.”

 

Meer over Kracht is te vinden op social media. Wil jij ook jouw eigen sportschool/box openen? Stuur ons dan een berichtje om te zien hoe wij jou kunnen helpen!

Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters