Verbeter jouw skills door middel van een EMOM

Verbeter jouw skills door middel van een EMOM


Loop jij vast met het verbeteren van skills zoals de handstand walk of de toes to bar? Crossmaxx atleet Marion heeft dé tip voor jou hoe jij effecient jouw skills kunt verbeteren!

 

Marion:  "Het is soms moeilijk om consistent te zijn met het leren van een nieuwe skill. In het begin ben je aan het oefenen en daarna heb je er geen zin meer in of je vergeet het gewoon. Je wilt bijvoorbeeld op je handen leren lopen of beter worden in je toes to bar, maar doordat er geen structuur zit in het oefenen wat je doet verwatert het meestal.

Every minute on the minute
Wat mij echt heel erg helpt is het gebruiken van EMOMs voor het leren of oefenen van een skill. EMOM staat voor every minute on the minute. Dit betekent dat je elke minuut een x aantal herhalingen doet en wanneer je deze gedaan hebt wacht je tot de volgende minuut in gaat om het nog een keer te doen. Dit kan je zo lang doen als dat nodig is. 

Pull-ups
Een voorbeeld hiervan is EMOM 10 min, 8 pullups. Dus je doet elke minuut 8 pullups voor 10 minuten, dus totaal 80 pullups. Doordat je een minuut de tijd hiervoor hebt, kun je redelijk herstellen tussendoor en gelijk goed focussen op waar je op moet letten. Het is het beste om met te weinig te beginnen en vanuit daar op te bouwen.


Bouw het langzaam op
Ik zelf kon een beetje op mijn handen lopen, maar nog niet goed genoeg. Dit wilde ik verbeteren en ik hield mij vast aan een EMOM van 10 minuten. Ik begon heel basic met 1 meter. Ik moest 9 van de 10 beurten in een keer halen om de volgende keer 0,5 meter erbij te mogen doen. Doordat je elke minuut ook maar 1 kans krijgt, ligt de druk ook wat hoger wat bij mij meestal een positief effect heeft op mijn prestaties. Ik deed dit in het begin 3 keer per week, omdat ik in 10 minuten maar 10 meter totaal loop, wat niet super veel is. Maar naar mate het meer werd ging naar naar 1 a 2 keer per week. Dit kan iedereen doen met elke skill die je wilt. Wil je butterfly pullups oefenen? Start met 3 reps voor 10 minuten en bouw het langzaam op. Er zijn nog veel meer dingen waarmee je EMOMs kan gebruiken maar dit is iets waar ik heel veel aan heb gehad."

Wil jij meer weten over Marion? Volg haar dan op Instagram.

 

Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters