Menu

Blogs

"Voor mij bestaat er niet zoiets als 'off season'" Crossmaxx-atleet Antonio gelooft niet in 'off season'. Hij traint om fit en gezond te blijven en om op zijn best te zijn tijdens wedstrijden, wat betekent dat zijn trainingsschema het hele jaar door vrijwel hetzelfde is. Lees er alles over in deze blog en ontdek hoe een trainingsdag van Antonio eruit ziet.


Antonio: "De afgelopen 13 maanden met op en af lockdowns hebben me er nog meer bewust van gemaakt hoe belangrijk fitness is in ons leven. Mentaal en fysiek was de lockdown een enorme uitdaging voor mij. Ik had het geluk dat ik mijn Crossmaxx-apparatuur thuis had, en dat ik veel machines zoals roeiers etc uit mijn eigen Box kan gebruiken om thuis een mini gym op te zetten. Nu we weer bijna normaal mogen trainen, zie ik mijn training niet als vanzelfsprekend. Nu meer dan ooit vind ik het geweldig!

Geen off season
Off season bestaat\ niet echt in mijn trainingsprogramma. Ik train om Fit & Gezond te blijven, en om de beste versie van mezelf te zijn tijdens competities. Meedoen aan competities is voor mij de drive en het doel om harder te trainen. Dat betekent ook dat mijn trainingsschema het hele jaar vrijwel hetzelfde is. Ik verhoog het volume en de intensiteit van mijn training pas ongeveer 1 maand voor een grote wedstrijd.

Ik maak sinds 2013 deel uit van het Invictus Masters Training Program en het past perfect bij mij. De lengte ervan is ongeveer 90 tot 120 minuten per dag. Soms probeer ik 's middags een dubbele sessie in te lassen door deel te nemen aan onze lessen bij CrossFit Blau. Ik val nu een nieuwe categorie  (+55), en het wordt mijn 5e categorie sinds ik begonnen ben met competities, dus de dagen van het doen van PR's zijn voorbij. Ik heb het gevoel dat ik niet meer hoef te bewijzen dat ik zwaar kan tillen. Ik train nu alleen met de juiste gewichten voor mijn leeftijdscategorie, ik compenseer op andere gebieden en de resultaten zijn er.

Om je een idee te geven van mijn training deel ik hieronder een typische dag uit mijn programma van Invictus Training.

 
Typische training dag
  • Activation/Mobility/Warm Up
( around 5 to 10 minutes)
  • Snatch Balance + Overhead Squat.
E90” ( 6 sets) 1 SB + 2 OHS
( Increase load each round)
 
  • E2’ for 16 minutes
  • Slow Snatch Pull + Snatch
( 3 second pull from the floor)
 
  • Back Squat
Set 1 - 5 Reps @65%
Set 2 - 3 Reps @75%
Set 3 - 1 Rep @85%
Set 4 - 8 Reps @75%
Set 5 - 8 Reps @75%
Set 6 - 8 Reps @75%
( rest 2 or 3 minutes between Sets)
 
  • EMOM - BBJO + DB Snatch + Assault Bike.
Every minute on the minute. For 21 minutes.
 
Minute 1 - 8 x Burpee Box Jump Over
Minute 2 - 8 x DB Snatches ( 22.5 kgs)
Minute 3 - 13 Cal A/B
 
  • Additional Optional Strength Accessory Session.
 
A:
Every 90 seconds, for 18 minutes ( 3 sets) of:
 
Station One: Landmine Press ( right) x 8 @ 2111
Station Two: Landmine Press ( left) x 8 @ 2111
Station Three: Supinated Grip - bent over Barbell Row x 8 @ 2111
Station Four : L sit hold 30 seconds
 
B:
3 Sets of:
 
Dumbbell Bench Press x 8 reps @ 3011
Rest 60 seconds
 
Dumbbell Death March x 16 reps @3011
Rest 69 seconds
 
Wil je meer weten over Antonio? Volg hem dan op Instagram.